Site logo

Artikuj

Sep 27
Renditja e Kompanive më të mëdha në Rajon

  Nga Ornela Liperi “Revista Monitor“   Investimet në zgjerimin e kapaciteteve, rritja e eficencës, kalimi drejt teknologjive të gjelbra dhe fokusi te novacionet ishin elementet kryesore të strategjive të kompanive më të mëdha në Europën Juglindore gjatë viteve të fundit, teksa përpiqen të kapin kolegët e tyre të Europës Perëndimore. Sidoqoftë, për të shfrytëzuar […]

Dec 14
Si te negocioni si Freelancer

Profesionistët e lirë janë ekspertë në fushën e tyre, por edhe business manager: branding, marketing shërbimesh, menaxhim financiar dhe negociatorë marrëveshjesh me klientë potencialë. Bisedimet mund të jenë një sfidë për profesionistët e lirë. Por freelancer që nuk arrijnë të negociojnë mirë mund të humbin të ardhura potenciale dhe mundësi të ardhshme… Freelancer, gjatë punës […]

Dec 14
Inteligjenca Artificiale po ripërcakton rolin e menaxherëve

Inteligjenca Artificiale do të ndikojë në çdo profesion, në çdo industri dhe në çdo shtet. Madje, disa i druhen faktit se Inteligjenca Artificiale do të shkojë deri aty sa do të eliminojë çdo vend pune të njerëzve. Studime të ndryshme shfaqin realitetin e ashpër të automatizmit të fuqisë punëtore, veçanërisht për disa lloje të veçanta […]

Nov 18
Si po rritet industria automotive në Shqipëri

Eksportet në grupin ku bëjnë pjesë produktet e fabrikave të industrisë automotive, në fund të shtatorit, ishin 45% më të larta se totali i vitit 2018. Rritja e pranisë së disa prej kompanive kryesore gjermane e franceze po jep efektin e saj pozitiv. Kjo pritet të rritet në kushtet kur në janarin e vitit 2020 […]

Nov 18
Air Albania Stadiumi qe kushtoi 75 milione euro

Në vitin 2015, qeveria vendosi që Arena Kombëtare të ndërtohet me koncesion nga fondet e privatit.  Fituese e koncesionit u shpall kompania “Albstar” dhe punimet për ndërtimin e Arenës Kombëtare nisën menjëherë në qershor të vitit 2016 me shembjen e stadiumit të vjetër “Qemal Stafa”. I projektuar nga grupi italian Serenissima Costruzioni, Arena Kombëtare parashikohej […]

Nov 18
Si të krijoni një mjedis pune me pak stres dhe me punonjës të përkushtuar

Ne të gjithë e dimë që stresi i tepërt është i rrezikshëm për shëndetin. Por, për pasojat e mbingarkesës në ecurinë e biznesit flitet gjithnjë më pak. Stresi në vendin e punës i rrit me tre herë mundësitë që njerëzit të japin dorëheqjen, shkatërron përkohësisht të menduarin strategjik dhe mjegullon aftësitë krijuese. Sa më shumë […]

Nov 18
Banka e Shqipërisë parashikon se pagat do të rriten nga presionet e mungesës së fuqisë punëtore

Pagat në ekonomi pritet të rriten me ritme më të përshpejtuara vitet në vijim për shkak të ndryshimeve strukturore në tregun e punës.  Kërkesa e lartë për punësim në disa sektor, teksa forca e punës ka ndalur rritjen do të krijojë kushtet për rritjen e pagave në vitet në vijim. Banka e Shqipërisë parashikon se, […]

Oct 25
What to do if tour product isn’t growing

As a founder, product lead at Pinterest and PM for a couple products at Google, as well as a growth partner for Initialized Capital, I’ve seen many product teams struggle to grow. Many products start out with a bang. Some find product-market fit with sustained growth. A few have gone through spurts of hyper-growth. But […]