Site logo

Category: Lajme/Artikuj Punesim

Lajme/Artikuj Punesimi

Dec 14
Si te negocioni si Freelancer

Profesionistët e lirë janë ekspertë në fushën e tyre, por edhe business manager: branding, marketing shërbimesh, menaxhim financiar dhe negociatorë marrëveshjesh me klientë potencialë. Bisedimet mund të jenë një sfidë për profesionistët e lirë. Por freelancer që nuk arrijnë të negociojnë mirë mund të humbin të ardhura potenciale dhe mundësi të ardhshme… Freelancer, gjatë punës […]

Dec 14
Inteligjenca Artificiale po ripërcakton rolin e menaxherëve

Inteligjenca Artificiale do të ndikojë në çdo profesion, në çdo industri dhe në çdo shtet. Madje, disa i druhen faktit se Inteligjenca Artificiale do të shkojë deri aty sa do të eliminojë çdo vend pune të njerëzve. Studime të ndryshme shfaqin realitetin e ashpër të automatizmit të fuqisë punëtore, veçanërisht për disa lloje të veçanta […]

Nov 18
Si të krijoni një mjedis pune me pak stres dhe me punonjës të përkushtuar

Ne të gjithë e dimë që stresi i tepërt është i rrezikshëm për shëndetin. Por, për pasojat e mbingarkesës në ecurinë e biznesit flitet gjithnjë më pak. Stresi në vendin e punës i rrit me tre herë mundësitë që njerëzit të japin dorëheqjen, shkatërron përkohësisht të menduarin strategjik dhe mjegullon aftësitë krijuese. Sa më shumë […]

Nov 18
Banka e Shqipërisë parashikon se pagat do të rriten nga presionet e mungesës së fuqisë punëtore

Pagat në ekonomi pritet të rriten me ritme më të përshpejtuara vitet në vijim për shkak të ndryshimeve strukturore në tregun e punës.  Kërkesa e lartë për punësim në disa sektor, teksa forca e punës ka ndalur rritjen do të krijojë kushtet për rritjen e pagave në vitet në vijim. Banka e Shqipërisë parashikon se, […]